MonaVisa

Van referentie in wand- en plafondbekleding tot jouw beleving op maat.

MonaVisa is de nummer 1 in België en sinds 2004 pionier op vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. In 2004 werd MonaVisa opgericht door Peter Valcke. Hij was als visionair gecharmeerd door de uitzonderlijke kwaliteiten van het product en het potentieel van de totaalbeleving zijnde design, veiligheid en gezondheid.

In 2021 werd de meerderheid van het bedrijf overgenomen door Francis De Nolf en Riet De Brauwer. Met de komst van de familie De Nolf wil MonaVisa de koud geplaatste polyester wand- en plafondbekleding verder in de markt zetten van veelzijdige, duurzame en creatieve bouwafwerking.

Particulier - Standaard spanplafonds

MonaVisa-beleving staat centraal.

Bij MonaVisa worden ontwerp, verlichting, akoestiek, geluid, ventilatie en airco versmolten tot een harmonieuze totaalbeleving op maat van de klant. Hip, met klasse of helemaal zen, MonaVisa maakt de beleving die het beste bij jou past. Als architect of binnenhuisarchitect kan je al deze elementen integreren of juist laten contrasteren met andere materialen binnen het gecreëerde concept.

Akoestiek is het speerpunt geworden binnen de MonaVisa-beleving. Het is extreem belangrijk omdat het storende prikkels wegneemt bij de bezoekers. Vooral de menselijke stem kan een storende geluidsprikkel voortbrengen door de dragende geluidsfrequentie. In interieurs waar veel mensen samenkomen met vaak harde materialen blijven de geluidsgolven kaatsen waardoor mensen hoofdpijn krijgen en zich niet meer kunnen focussen. De materie is dusdanig belangrijk dat MonaVisa op zoek is gegaan naar een nog ruimere dienstverlening.

Smart Solutions - Beprinte lichtplafonds kantoorruimtes

MonaVisa liet een akoestische app ontwikkelen als opstap naar detailstudies voor akoestische bureau’s, als eye-opener om de ernst te ervaren voor het brede publiek en voor architecten en binnenhuisarchitecten om gratis de nagalmtijd en de impact van de MonaVisa-materialen te berekenen. Het gamma werd uitgebreid met akoestische pendels, akoestische baffles, akoestische wanden en akoestische kaders. De akoestische meetingbox werd toegevoegd aan het assortiment om binnen de landschapsbureau’s zowel het maximale comfort te geven aan zij die willen vergaderen als aan zij die willen gefocust verder werken.

Kantoorruimte met akoestische spanplafonds

De toekomst is een beleving en is digitaal.

MonaVisa blijft groeien en bloeien. Het team telt intussen een 30-tal professionals met meerdere jaren ervaring en met een duidelijke visie. Of het nu gaat om persoonlijk advies of een specifieke beleving die je wil neerzetten, je kan altijd rekenen op onze vakkundige aanpak en een joviale glimlach.

Architect, akoestisch bureau, vrij beroep, zorgsector, overheid, zaakvoerder of particulier? We verwelkomen je graag in onze showrooms in Roeselare en Hasselt om je de oneindige mogelijkheden van onze wand- en plafondafwerking uit de doeken te doen!

Momenteel hebben wij reeds meer dan 1000 projecten gerealiseerd onder het motto "Hip, klasse of helemaal zen, wij maken de beleving die het beste bij je past!".

Spanplafond met geïntegreerde lichtcirkels