MENT TV KIEST VOOR GLOEDNIEUWE STUDIO

11/10/2019

Architect: Ineke Soetaert / SI-Interieur
Beeldconnectie: Désiré Naessens

Marc Hallez, bestuurder:

Niet de studio bouwen zoals er zo velen zijn, multi-inzetbaar, kaderend in een totaalconcept met ook sanitair blok, artiestenlounge, make-up room met daglicht, zelfbedieningskeukentje, meeting room, eindregie... 
Het ligt niet voor de hand!

OK, dan neem je een steengoed creatief architectenbureau onder de arm. 
Maar, er was meer nodig. Dat bureau moest samen werken met tal van technische bedrijven, regisseurs, lichtspecialisten... 
Het leidde tot extra creativiteit. 

Ineke Soetaert (SI-Interieur) heeft dat fantastisch aangepakt. Het idee om met MonaVisa plafonds en wanden te werken komt van haar. Het liet ons toe om drie zones te creëren. 

Wie binnen komt volgt intuïtief de azuurblauwe gebogen MonaVisa-wand en wandelt als vanzelf de open eindregie binnen. Meteen ziet hij of zij de livestudio in werking en voelt de bezoeker de vibes van televisie.

Ment TV - Licht- & Akoestische spanplafonds - Beprinte lichtwanden

Even wachten op een opname en tot rust komen gebeurt in de artiestenlounge. Enorme kikkers op een reuzen beprinte lichtwand 'maken' meteen de ruimte en nodigen uit tot even verpozen, wat lezen, kopje koffie. De sfeer is deze van een kleine hotellobby. 
Keuken, meeting-room, make-up-room... alles is vlakbij en heeft een eigen sfeer. Alles baadt ook in het licht van de printwanden.

Voor de studio zelf werd gekozen voor dubbel geperforeerde MonaVisa-wanden. Opvallend... er is geen deur aan de studio, je wandelt gewoon de live- of opnameset binnen. De wanden, hun isolatie en de vormgeving zijn zo gemaakt dat geluid uit de eindregie en ontvangstruimte 'dood' wordt gemaakt.
Da's een uniek gegeven dat eigenlijk alleen maar door het gebruik van de MonaVisa-wanden kon gecreëerd worden. 

Ment TV

De studio zelf heeft een neutrale 'branding' met veel wit en 16 schermen die per programma of - bij bedrijfsopnames - volgens de corporate look and feel van een bedrijf worden aangepast. De intensiteit van de grote MonaVisa-wand, die waar de 16 schermen zijn ingebouwd, is instelbaar en past qua kleurtemperatuur perfect bij het tv-licht. 

De samenwerking architect, MonaVisa en de technische bedrijven rond het project verliep vlekkeloos. De medewerkers van MonaVisa blonken uit in hun kunde, maar ook in hun communicatievaardigheden.
Als je als opdrachtgever door de werf liep, gaven ze vlot een stand van zaken, uitleg over hoe de plaatsing gebeurde en de verdere timing. 

Het MENT-project is eigenlijk een MonaVisa-showroom geworden.. waar je ook kijkt, tot op de toiletten toe, ademt het MonaVisa. 

We noteerden deze complimenten en wuiven het graag door richting Ineke Soetaert én ... richting MonaVisa. 

Ment TV
Ment TV
Ment TV
Ment TV
Ment TV
Ment TV
Ment TV