Milieuvriendelijke spanplafonds & spanwanden: Een duurzame keuze voor jouw interieur

24/05/2023

Als we nadenken over de toekomst van onze planeet, wordt milieuvriendelijkheid steeds belangrijker bij onze beslissingen. Natuurlijke materialen worden steeds populairder in de interieurwereld, en spanwanden en spanplafonds spelen een essentiële rol in het bevorderen van milieuvriendelijke ontwerpkeuzes. Deze innovatieve systemen bieden niet alleen esthetische voordelen, maar zijn ook een duurzame oplossing voor wandbekleding en plafonds.

Milieuvriendelijke spanplafonds en spanwanden
Hoe milieuvriendelijk zijn spanplafonds en spanwanden?

Spanplafonds en spanwanden zijn moderne en veelzijdige oplossingen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een positieve impact kunnen hebben op het milieu.

1. Duurzame materialen

Een van de belangrijkste aspecten van milieuvriendelijkheid bij spanplafonds en spanwanden is het gebruik van duurzame materialen. Veel fabrikanten maken gebruik van gerecycleerde materialen of kiezen voor materialen die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Door te kiezen voor spanplafonds en spanwanden gemaakt van duurzame materialen, dragen we bij aan een verminderde belasting van het milieu.

Akoestiscshe spanplafonds tandartspraktijk

2. Energiezuinigheid

Een ander aspect waar spanplafonds en spanwanden in uitblinken, is hun energiezuinigheid. Dankzij hun strakke en naadloze afwerking verminderen ze de luchtvolumewisselingen in een ruimte, waardoor de energiebehoefte voor verwarming en koeling wordt verminderd. Dit betekent dat je niet alleen energie bespaart, maar ook bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien kunnen spanplafonds en spanwanden worden geïnstalleerd met energiezuinige LED-verlichting, die nog meer energiebesparing oplevert.

Spanplafonds leefruimte particulier

3. Lange levensduur en herbruikbaarheid

Spanplafonds en spanwanden zijn duurzaam in hun constructie en hebben over het algemeen een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen slijtage en verkleuring, waardoor ze jarenlang meegaan zonder veel onderhoud of vervanging. Bovendien kunnen ze indien nodig eenvoudig worden gedemonteerd en hergebruikt. Dit minimaliseert afval en draagt bij aan een circulaire economie.

Akoestische spanplafonds praktijkruimte

4. Verminderd gebruik van traditionele bouwmaterialen

Door te kiezen voor spanplafonds en spanwanden, verminder je het gebruik van traditionele bouwmaterialen zoals gipsplaten en hout. Deze materialen hebben vaak een grote ecologische voetafdruk vanwege de winning, productie en transport ervan. Door te kiezen voor spanplafonds en spanwanden draag je bij aan het verminderen van de vraag naar deze materialen en help je de natuurlijke hulpbronnen te behouden.
Als het aankomt op milieuvriendelijkheid, hebben spanplafonds en spanwanden veel te bieden. Door te kiezen voor duurzame materialen, energiezuinigheid, een lange levensduur en het verminderde
gebruik van traditionele bouwmaterialen, maak je een bewuste keuze voor het milieu. Of je nu een ecologisch verantwoorde leefomgeving wilt creëren of gewoon wilt bijdragen aan een duurzamere wereld, spanplafonds en spanwanden zijn een uitstekende optie om te overwegen.

Printwanden doorgang praktijkruimtes
Wat is een antibacterieel spanplafond?

Een antibacterieel spanplafond verwijst naar een spanplafond dat is gemaakt van een speciale stof met antibacteriële eigenschappen. In dit geval wordt de Clipso antibacteriële stof gebruikt. Het spanplafond bestaat uit een polyester geweven stof met een polyurethaan coating.
Wat deze stof onderscheidt, is de speciale coating die is ontworpen om de groei van algen, schimmels en allergieën te voorkomen. Dit betekent dat het spanplafond een krachtige verdedigingslinie vormt tegen bacteriën en andere micro-organismen. Het biedt daarmee een extra dimensie van hygiëne en bescherming in verschillende omgevingen.
Naast de antibacteriële eigenschappen heeft het spanplafond ook andere voordelen. Het is waterbestendig en bestand tegen chloor, waardoor het geschikt is voor vochtige omgevingen zoals zwembaden, badkamers en keukens. Het biedt ook akoestisch comfort door geluidsabsorptie en is relatief licht van gewicht, wat een eenvoudige installatie mogelijk maakt.
Het spanplafond kan ook worden bedrukt, waardoor je creatieve ontwerpen kunt realiseren die passen bij jouw interieur. Het voldoet aan hoge veiligheidsnormen, zoals het brandcertificaat M1, B1.

Clipso-stof: Milieuvriendelijkheid en kwaliteit voor je interieur

MonaVisa kiest resoluut voor milieuvriendelijke toepassingen. De Clipso-stof is hier zonder twijfel de beste optie. Alle Clipso-stoffen voldoen namelijk aan de strenge testcriteria van de wereldwijd erkende Oeko-Tex 100-norm, het meest vooraanstaande milieulabel voor textiel. Deze norm garandeert dat de geteste producten geen schadelijke stoffen bevatten die een bedreiging vormen voor onze gezondheid.
Wat Clipso-stoffen nog milieuvriendelijker maakt, is hun langdurige levensduur en volledige recycleerbaarheid bij vervanging. Bovendien zorgt de snelle montage ervoor dat er weinig afval wordt geproduceerd en dat de installatiekosten laag blijven.
Kiezen voor Clipso-stoffen betekent dus niet alleen het creëren van een prachtig interieur, maar ook het maken van een bewuste keuze voor het milieu en onze gezondheid. Met duurzame spanwanden die voldoen aan de hoogste milieunormen, draag je bij aan een groenere toekomst zonder toegevingen te doen aan stijl en kwaliteit.

Beprinte lichtwanden wachtruimtes ziekenhuis

De voordelen van Clipso-stof voor interieurtoepassingen

Stap binnen in de wereld van revolutionair interieurdesign en ontdek de grenzeloze mogelijkheden van Clipso-stof. Deze innovatieve toepassing biedt een breed scala aan voordelen aan die perfect passen bij elke interieurstijl. 

Clipso-stof biedt een digitaal bedrukbare oplossing, waardoor je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten gaan en eigen unieke ontwerpen kunt creëren. Deze veelzijdige stof past naadloos in elke ruimte, terwijl het antistatisch en volledig reukloos is, wat zorgt voor een aangename en gezonde leefomgeving.
Met een minimale hoeveelheid afval en de mogelijkheid om op verschillende ondergronden te worden gemonteerd, is Clipso-stof een duurzame keuze. Bovendien draagt het bij aan het verbeteren van het akoestisch comfort in de ruimte, waardoor geluidshinder wordt verminderd.
De naadloze eigenschappen zorgen voor een strak en elegant resultaat. Deze stof is ook wasbaar en 100% waterbestendig, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Met een hoge treksterkte behoudt de stof zijn rek, terwijl het een matte uitstraling en tijdloze esthetiek biedt.
De montage van Clipso-stof is daarnaast snel en efficiënt, zonder dat de ruimte verwarmd hoeft te worden. De stof wordt gelijkmatig uitgerekt voor een perfect resultaat, terwijl de hoeveelheid afval tot een minimum wordt beperkt.
Op vlak van milieuvriendelijkheid heeft Clipso-stoffen twee absolute hoogvliegers: Clipso NOSTAIN en Clipso PRINT. We nemen je graag mee in de details van deze hoogwaardige stoffen, inclusief hun unieke eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en voordelen voor jouw interieur.

Beprinte lichtwand restaurant

Clipso NOSTAIN: Vuil- en waterafstotend, akoestisch en milieuvriendelijk

Clipso NOSTAIN biedt een revolutionaire oplossing met zijn polyester geweven stof en polyurethaancoating. Deze stof voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, waaronder de M1- en B1-brandcertificeringen.
De stof is voorzien van een unieke vuilafstotende coating, waardoor onderhoud een fluitje van een cent wordt. Zelfs hardnekkige vlekken en verontreinigingen hebben geen kans op deze stof. Bovendien is het volledig chloorbestendig, waardoor het ideaal is voor toepassingen in zware industrieën, industriële en private keukens, laboratoria en meer.
Naast de uitstekende vuilafstotende eigenschappen biedt Clipso NOSTAIN ook een verbetering van de akoestiek in de ruimte. Geniet van een stillere omgeving terwijl je tegelijkertijd profiteert van de hygiënische voordelen van deze antibacteriële stof. Clipso NOSTAIN weegt slechts 250 gram per vierkante meter en is niet bedrukbaar. Het is een veelzijdige keuze voor verschillende toepassingen waar hygiëne en functionaliteit van groot belang zijn.

Spanplafond keukenruimte particulier

Clipso PRINT: Milieuvriendelijke prints op maat

Met Clipso PRINT geniet je van naadloze prints op maat. Of je nu een enkelvoudig ontwerp wilt of een groter project wilt realiseren, Clipso PRINT kan aan al jouw eisen voldoen. Deze hoogwaardige oplossing transformeert jouw interieur tot een ware eyecatcher. De polyester geweven stof met polyurethaan coating biedt niet alleen esthetische aantrekkingskracht, maar ook functionaliteit op verschillende niveaus
Ook deze variant voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen met brandcertificaten M1 en B1. Daarnaast is de stof 100% waterbestendig en chloorbestendig, waardoor ook deze perfect geschikt is voor vochtige omgevingen zoals badkamers, zwembaden en keukens.

Niet alleen visuele aspecten zijn belangrijk, maar ook akoestisch comfort speelt een rol. Met Clipso PRINT geniet je van een aangename geluidsabsorptie, waardoor de akoestiek in de ruimte verbetert.
Bij het printen van de stof maken we gebruik van speciaal ontwikkelde UV-inkten, die zorgen voor intense kleuren en milieuvriendelijkheid. Daarnaast garanderen we een krasvrij eindresultaat. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en langdurig plezier.
Wacht niet langer en neem vandaag nog vrijblijvend contact op! Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en samen met jou de mogelijkheden te bespreken voor jouw project met spanplafonds en spanwanden.

Beprinte lichtwand inkomhal handelzaak
Interesse?

Neem vrijblijvend contact met op met één van onze experten.