Officiële eerste steen van nieuw gebouw MonaVisa in Roeselare ligt er.

24/05/2024

MonaVisa is de nummer één in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris De Clercq legde de eerste steen.

Peter Valcke begon in 2004 met Mona Visa, een bedrijf dat plafond- en wandbekleding plaatst met oog voor een betere akoestiek. In 2021 namen Francis De Nolf en zijn echtgenote Riet De Brauwer de zaak over. Drie jaar later zijn ze gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein Hof Ter Weze. Begin 2025 wil men alle bedrijvigheden van Mona Visa onder een dak brengen.

Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa met zaakvoerder
Eerste kennismaking met MonaVisa

“Ik heb Peter Valcke leren kennen toen we de vip-lounge in Schiervelde wilden aanpassen”, begint zaakvoerder Francis De Nolf zijn verhaal. “Op akoestisch vlak was die zaal een ramp en samen met Sophie De Nolf, site-manager van RMG, zochten we een oplossing. We konden een commerciële deal sluiten met Peter die niet alleen een deel van de vip-lounge onder handen nam maar ook het Sportkaffee Schiervelde. Toen ik in 2018 Peter opnieuw contacteerde om de rest van de vip-lounge te renoveren, vertelde hij mij dat zijn zaak was overgelaten, dat hij nog steeds in de zaak zat maar dat de overnemer open stond om te verkopen. Mona Visa was ondertussen goed voorbereid op de toekomst en was een geoliede machine. Mona Visa was toen al dé referentie op het vlak van akoestische spanplafonds en -wanden. Riet en ik hebben de zaak in 2021 volledig overgenomen.”

In stijgende lijn

“Op dat ogenblik hadden we het geluk niet aan onze zijde. Corona was er en bijna alles viel stil. De particuliere markt draaide goed maar zorginstellingen, bedrijven, hotels en restaurants haakten af. Toen kwam de energiecrisis met de stijgende materiaalprijzen en dan zagen we net het omgekeerde: de B2B flakkerde weer op maar de particuliere markt viel toen stil.”

“Nu maakt Mona Visa een mooie progressie en gaat het in stijgende lijn. We hebben mooie projecten afgewerkt in Roularta en in het gloednieuwe La Réserve in Knokke. Mona Visa biedt alle technisch comfort op het vlak van design, verlichting, geluid, akoestiek en klimaatkoeling en dit onzichtbaar geïntegreerd in de woning of het bedrijfspand. Met onze technieken kun je alle storende elementen zoals overtollig geluid en gebrek aan visuele rust wegfilteren uit je omgeving.

Zaakvoerders MonaVisa met burgemeester Kris De Clercq

“Ideaal is natuurlijk wanneer wij onmiddellijk betrokken zijn bij de start van een project en dit samen met de bouwheer en architect. Maar natuurlijk kan een project in een bestaand gebouw ook. Onze meer dan 30 medewerkers hebben genoeg technische en praktische kennis in huis om ieder project tot een goed einde te brengen.”

“Nu is het tijd voor de volgende stap. We zijn gestart met een nieuwbouw op Hof Ter Weze. Op een bedrijfsoppervlakte van om en bij de 1.500m² komen nieuwe kantoren, een magazijn en een showroom. Daar zullen we onze klanten alle mogelijkheden van MonaVisa kunnen tonen. We hopen dat we begin 2025 kunnen verhuizen van de Oostnieuwkerksesteenweg naar Hof Ter Weze”, klinkt het. (Peter Soete)

Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa
Eerste steenlegging nieuwbouw MonaVisa