Ontdek ons toekomstig akoestisch belevingscentrum en nieuw kantoor in Roeselare

25/10/2023

Eindelijk is het zover: met trots kondigen we aan dat we een omgevingsvergunning hebben ingediend voor de bouw van ons nieuwe belevingscentrum, kantoor en magazijn op het industrieterrein Hof ter Weze in Roeselare.

Nieuwbouw MonaVisa Roeselare

Ons ‘MonaVisa Acoustic Experience Center’ wordt een multifunctionele belevingsruimte waar zowel particulieren als professionelen terecht kunnen om verschillende soorten akoestiek en design te ontdekken. We willen bewijzen dat we ook een ongeëvenaarde akoestische ervaring kunnen aanbieden in een ruimte die bestaat uit gepolierd beton en grote glasramen. Bezoekers zullen er  speciale vormen kunnen ontdekken die zullen samensmelten met de biodiversiteit en de duurzaamheid van het gebouw. Naast de functie van showroom, zul je ons centrum ook kunnen afhuren voor evenementen, familiefeesten, optredens, yogalessen, als vergaderzaal, enzovoort.

Nieuwbouw MonaVisa Roeselare

Het revolutionaire gebouw wordt ook op vlak van duurzaamheid toonaangevend door het gebruik van vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepomp. Maar ook innovatievere technieken, zoals   sandwichpanelen met thermische functie en klimplanten die isolerend werken voor het magazijn, worden mee in het ontwerp geïntegreerd. Meer dan 10% van de totale site wordt voorzien van wadi, inheemse bomen, wilde bloemen en bloembollen, nestkasten en ander diervriendelijk comfort. We willen het gebouw in die mate natuurvriendelijk houden, dat natuurgidsen er rondleidingen kunnen organiseren.

Onze zaakvoerder Francis De Nolf benadrukt het belang van een goede akoestiek bij nieuwbouw: ‘Akoestiek is een complex gegeven. Mensen denken dat rust enkel mogelijk is in de natuur of tijdens een bergwandeling. Maar ze vergeten dat het ook thuis of op het werk kan. Een goede akoestiek brengt patiënten in het ziekenhuis tot rust, zorgt voor een goede concentratie op kantoor, discretie bij de notaris,… Het is zonde wanneer dit niet ernstig wordt geïntegreerd binnen een nieuwbouwconcept.’

Nieuwbouw MonaVisa Roeselare

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat akoestiek centraal staat in ons nieuwe gebouw. Het belevingscentrum zal het DNA van ons bedrijf uitstralen, onder meer door de keuze van kleuren die in lijn liggen met onze branding en het hoge niveau van comfort dat we telkens aan onze klanten aanbieden.

Met deze nieuwbouw zullen we (binnenhuis)architecten, akoestische bureaus, bouwbedrijven, bedrijven, overheden, zorginstellingen, vrije beroepen en particulieren inspireren om nog doordachter aan de slag te gaan met akoestiek. We kozen trouwens bewust voor een kleinschalig industrieterrein. Industrie is geen vijand van de natuur, integendeel. Dit bewijzen we door volop te investeren in wilde natuur.

De site in Hof ter Weze heeft een oppervlakte van 4.500 m². Het belevingscentrum, magazijn en kantoorgebouw zullen een oppervlakte innemen van 1.350 m². We ontwierpen het nieuwe gebouw samen met ontwerpbureau Maister en Studiebureau Vangheluwe.

Vandaag hebben we nog ons kantoor in Roeselare en ons magazijn in Ledegem. Als alles goed gaat, zullen we eind 2024 eindelijk terug kunnen samenwerken op één locatie, waar we aan onze medewerkers het summum van comfort kunnen aanbieden. Een symbolisch moment, want eind 2024 vieren we ons 20-jarig bestaan!

Nieuwbouw MonaVisa Roeselare